Welcome to my blog

Welcome to my blog

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Auringon alle? # TB Kreetalle

Kiitos Aurinkomatkat, Creta palm resort hotel. Kuten jo aikaisemmin kerroinkin lähdin käymään Kreetan kauniissa maassa ja sen tarjoammassa UUDESSA ELÄMYKSESSÄ. Rentoutuminen oli koko lomani tarkoitus ja se todellakin onnistui. Teen tässä lähiaikoina useaamin postauksen littyen kreetan ja muistattehan osallistua arvntaan, osallistuminen päättyy maanataina. Päätin kirjoittaa koko matkan teille pikkaisen mun fiiliksistä ja siitä, kuinka matka meni.

mutta ensin haluan alustaa teille tätä postausta. Eli antaa vähän tietoja yleisesti minun lomastani.
Matkan varasimme Aurinkomatkoilta. Päätimme suosia suomalaista lentoyhtiötä, joten matkustaminen tapahtui Finnairilla. hotelli jossa yövyimme, oli Creta Palm Resort Hotell. Hotelilla oli todella hyvä palvelu ja huoneet, altaa ja yleisesti kaikki tilat oli hyvin siistit. Otimme all inclusive rannekkeet, joten sain juoda niin paljon, kuin halusin päivän aikana. Juotavaa sai haettua allasbaarista. ruoka vaihteli joka päivä ja se oli erityisen kattava ja hyvän makuista. Iso plussa siitä.


Eiköhän oli jaaritellut tarpeeksi, jos teitä kiinnostaa joku erillinen postaus, esim Haniasta, hotellista tai jostakin kreetaan liittyvästä, laittakaahan vaan tohon alas kommenttia, niin voi suunnitella asiasta jopa postauksen.

Lauantai 1. päivä

Ajatus siitä, että kello 9.30 olisin Euroopan toisella puolella lämpimässä. Ajatus siitä, että minun ei tarvitse huolehtia mistään kokonaiseen viikkoon. Minusta se kuulostaa mahtavalta. Istun lentokentällä väsyneenä, mutta jännittäväisin mielin, koska taas kerran olen menossa kohta uutta maata ja sen tuomia iloja ja haasteita kohti.

9.30 nousen ylös Finnairin lentokoneesta. Katson omin silmin, että kameran takaa hämmästellen niin uudenlaisia maisemia. Otan innossani kuvia ja yritän katsella parhaita blogiini. Lämpöä on varjossa mukavat 32 astetta. Kreeta on siis minulle aivan uusi tuttavuus ja minusta tuntuu, että se vain päivä päivältä paranee.

Kuinkakohan monet teistäkin lukijoista tietää, turkkilaisen tyylin myydä vaateita? Se on tyrkkäävää ja sellaista osta tämä osta osta osta. . . Siihen ei saa koskaan onnellista loppua. Mutta yllätyin todella positiivisesti, että kreetalla saa katsolla tavaroita rauhassa ja kukaan ei tyrkytä ostamaan.

Ajattelin kirjoittaa teille, joka päivä täällä ollessani tälläisen postaus luonnoksen jolloin kun julkaisen tämän saatte sen kokonaisena postauksena. Tästä on tulossa myös videota, mutta sillä on taas oma näkökulmansa.

Toivottavasti nautitte tästä lukuhetkestä, kuin olisitte itse matkalla Kreetalla.Sunnuntai 2. päivä

Leipää, kreikkalaisia hedelmiä ja salaatteja. Aamulla on tarjolla todella maittava aamiainen. Tänäinen suunnitelmissa oli lähteä tutustumaan Haniaan. Eli Kreetan toisiksi suurimpaan kaupunkiin johon on noin 10 kilometriä hotellistamme. Monissa maissa tulee eniten liikuttua kaupunkeihin taxilla, mutta täällä suosittelen todellakin julkista liikennettä. Bussin hinta per henkilö/ suunta  Kato Stalos - Hania maksaa 1,80€.

Kävimme tutustumassa Hanian satamaan ja vanhaan kaupunkiin. Positiivinen yllätys oli se että löysin kaupungilta suuren määrän kaikkea vaatetta ja tavaraa. ( Valitettavasti ette saa tietää vielä mitä, koska minulla on tulossa blogitiimi juttua.)

Illalla kävin testaamassa uudestaan kuinka pahalle voikaan maistua välimeri. Se oli kyllä todella hirveän makuista. Mutta mikä onkaan parempaa kuin uinti meressä 32 asteen lämpötilassa.

Maanantai 3. päivä

Aamu valkenee jo aikaisin aamulla. Siestan aikaan ei kaupat täällä Kreetalla ole edes kunnolla auki, joten päätimme taas aamusta suunnistaa bussilla kohti Haniaa. Kävimme siellä viiden tunnin ostos reissun. Varjossa oli lämmintä 36 astetta ja auringossa yli 40 astetta. Tänään oli siis todella kuuma päivä. Meillä on näköjään tullut Haniassa käydessä tavaksi se, että puolessa välissä päivää juodaan Starbucksissa jääkahvit.

Bussissa istuessa päätin, että lähden illemmalla uimisen jälkeen metsästämään kavereille tuliasia (BTW löysin kivat tuliaiset). Samalla yritin keksiä mitä ostaisin arvonnan palkonnoksi, mutta vielä jäi auki mikä se voisi olla.

Parasta illalla heti illallisen jälkeen oli lähteä yhdessä veljieni kanssa kuvaamaan auringonlaskua ja merta. Satuimme myös kuvaamaan itseänne kaunista auringonlaskua vasten.

Myöhemmin illalla aika menikin hotellin allasbaarilla istuessa ja juodessa erinlaisia cocktaileja. Jos satut joskus kyseiseen hotellin eli Creta Palm suosittelen cocktaileista "Pita Colada" & "Sex on the beach" jos sinulla on all inclusive kahta edellä mainitsemaani juomaa on ilmaisia. Jos haluat maksullisia niin suosittelen maistamaan strawberry cocktail.

Mutta muuten kyllä ollut mahtava päivä ja aika kului kamalan nopeasti, mutta mahtava fiilis. Syy siihen on se, että kuulin kaveriltani siitä että suomessa sataa vettä ja täällä paistaa aurinko.
Tiistai 4. Päivä

Aika on kulunut todella paljon nopeammin. 4 päivää on jo kreetalla vietetty ja noin 3 päivää enään jäljellä.

Päätin viettää tänään sellaista auringonotto päivää ja sellaista, että voin vain uida ja chillata. Suurimman osan päivästä makasin aurinkotuolissa ja kuuntelin spotifyä.

Mietin juuri, että oon saanut yllättävän mukavan rusketuksen ja olen onnitunut olemaan palamatta. Voin olla siitä hyvin onnellinen. Saa nähdä mitä huominen tuo tullessaan.

Keskiviikko 5. Päivä

Päivää voi kuvata vain muutama sana. Hania, rahan kulutus ja ostokset. Tuli vietettyä koko päivä taas vaihteeksi Haniassa. Löysin todella hienoja juttuja joita pääsette sitten sunnuntaina näkemään.

Kulutin duurimman osan rahoistani tänään Hanissa, mutta voin olla tyytyväinen kuitenkin ostoksiin, koska ne tulee varmasti tarpeeseen.

Voisin viettää täällä kreetalla koko kesän jos se olisi mahdollista, mutta kyllä lauantaina on jo kotiin paluu. Enkä ole vieläkään keksinyt mitä ostaisin arvontaan palkinnoksi.

Otin useita kuvia Haniasta ja meidän hotellikylästä.
Torstai 6. Päivä

Tänään päätin kuvata myday videoita. Katsotaan nyt onko se editoinnin arvoinen koska jouduin kuvaamaan sen puhelimella. Tänään tuli vietettyä taas useampi tunti altaalla ja rantatuolissa.

Mutta myöskin tutustin hotellimme ympärilmä oleviin hotellikyliin. Tuli myöskin testattua Fish Spa juttua. Oli muuten todella mahtavaa.

Päivän kohokohta oli illalla auringonlaskun kuvaaminen. Kuvista tuli omasta mielestäni hyvin onnistuneita ja näyttävän näköisiä :)

Perjantai 7. Päivä

Periaatteessa tuntuu kauhealta, että tänään oli viimeinen kokonainen päivä täällä kreetan saarella. En todellakaan ole valmis palaamaan suomeen vesisateeseen. Haluaisin jäädä tänne 30-40 asteen lämpöön. Mutta huomenna nokka kohti Suomea.

Tänään päätin käväistä vielä Haniassa. Se kannatti läysin arvontaan kivoja juttuja ja toivon teidänkin tykkäävän niistä.

Iltapäivällä kävin uimassa välimeressä. Oli kyllä suolaista, mutta mukavan viilentävää ja rentouttavaa.

Viimeisenkin illan vietin täysillä kivaan pitäen ja nauttien.

Kiitos kun luit tämän postauksen. Mahtava fiilis näin jälkeenpäin. Nähdään taas seiraavan postauksen parissa.

"Mitä mieltä sinä olet kuvistani?"

~ Pauski

2 kommenttia:

 1. Vau mitkä kuvat! :) Näyttää upealta paikalta♥

  ♥ http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon! Kävin kurkkaamassa sinun blogiin gia ja liityin lukijaksi

   Poista

Mitäs diggasit? :)