Welcome to my blog

Welcome to my blog

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Kaikki kamerastani

Siis tänään minulla on koko ajan ollut sellainen fiilis. Haluan postata jotakin, mutta mitä. Olen yrittänyt metsästää inspiraatiota lukemalla kaiken maailman blogeja, mutta ne pursuavat vain sit samaa juttua, eli joulu sitä ja tätä. Joo myönnän jouluhan on se juttu, mutta itseltäni on se fiilis jo vähän niinkun mennyt. Joten haluan nyt tehdä teille sellaisen postauksen jota olette pyytänyt todella paljon.  Ja tämä postaus aihe on sellainen josta tykkään todellakin puhua. Elikkäs tämän päivän postauksessa yritän käydä läpi hyvin monipuolisesti minun järjestelmäkamerani Nikon D5300 ja siihen hankkimani varusteet. Voisin myös kertoa tulevista ostoksista joita tulee jossain vaiheessa.


Meinasin nyt silleen, että aloitetaan itse kamerasta. Ja perehdytään sen jälkeen objektiiveihin ja muihin tarvikkeihin. Kamera on Siis merkiltään Nikon ja tarkemmin Nikon D5300.  Kamerassa on 24,2 megapikselin kenno, Se on suunniteltu siis toimimaan ilman alipäästösuodatin. Ja sen vuoksi se takaa erittäin Tarkat ja yksityiskohtaiset kuvat. Tämä kyseinen Nikon D5300 on Nikonin ihan ensimmäinen kamera malli, johon on sisään rakennettu Wifi Ja GPS. Kamerassa on tehokas expeed 4- prosessori, jonka avulla kuvaajan on helpompi ottaa nopeasti Still- kuvia. Suurin asia joka minua bloggaajana helpottaa on kätevästi kääntyvä näyttö. Mitä tekisikään ilman sitä.  Iso Herkkyys kyseisessä mallissa on ISO 10-6400, tietenkin saahan siihen lisäherkkyyksiä arvoon ISO 25 600 saakka.  Tämän vuoksi kamera varmistaa myöskin hyvät kuvat hämärässä. 

Esimerkki kuva hämärä kuvaamisesta
Sitte haluan jakaa hieman minun kamerana objektiiveista. Mutta ensimmäisenä haluan sanoa sen, että jos hankit hyvän kennon, niin kannattaa myöskin sitten varautua siihen. Että panostat oikeasti objektiiveihin. Koska onko järkeä ostaa erityisen kallis kamera jos ei ole mielenkiintoa hankkia myöskin objektiiveja? Tämä on vai oma mielipiteeni asiaan, tietenkin kaikkiahan saa tehdä mitä haluaa. Mutta nyt asiaan.Eli Kun ostin kameran hankin siihen aluksi ihan perus objektiivin, eli Nikkor 18-55mm. Se on ollut oivallinen my day kuvaamiseen ja sellaiseen perus kuviin. Mutta itsellänikin tuli kova himo saada hyviä kuvia jopa kaukaisemmista asioista. Joten tavallaan omaksi joulu lahjaksi hankin Rajalalta Nikkor 55-300 mm objektiivin. Se on helpottanut paljon elämääni ja kuvaamisesta on tullut entistä mielekkäämpää. Jos haluatte, että teen teille sellaista tarkempaa postausta mun objektiiveista, niin siitäkin voisi kertoa tohon alas kommentteihin. Haluan jakaa nyt tähän alas muutaman kuvan, niin siitä pystyy hieman päätellä objektiivien erot, vaikka kuvat ei ole samoista asioista.

55-300mm, kohde oli noin 200 metrin päässä.

18-55mm, kohde oli noin 20 metrin päässä.
 Sitten haluan jakaa viellä juttua mun tarvikkeista, joita ei ole viellä ihan hirmuisesti. Mutta uskon, että aikojen saatossa niitä kertyy. Elikkä omistan kaksi kappaletta kameran kanto laukkuja. Ensimmäinen kävi liian pieneksi, joten piti hankkia uusi. Uusi on Nikonin oma laukku ja siinä on tilaa kameralle ja 3 kappaleelle objektiiveja. Eli tilaa olisi viellä yhdelle uudelle. Kerron tossa myöhemmin tulevista hankinnoista. Sitten omistan myöskin tuolla 55-300mm objektiiville vastavalosuojan, joka on helpottanut elämääni niinkun tuhat kertaisesti.  Sitten omistan myöskin kamerajalustan. Se on hyvin toimiva ja kestää vähän painavampaaki kamera objektiivi yhdistelmää. koska kun lyön kameraani 55-300 mm objektiivin. Sen paino muuttuu huomattavasti. Jalustassa on erityisen hyvää se, että sen saa niin pöydälle sopivaksi jalustaksi kuin suoraan maahan. siinä riittääkin kivasti korkeutta, kun sen laittaa kaikista korkeimmilleen.  Myöskin iso plussa on 360 astetta joka suuntaan liikutettavuus, joten kameran saa kyllä moneen asentoon.Sitten haluan jakaa viellä muutaman suunnitelman, jota on ensi vuonna hankinta listalla. Eli hankin ihan alkuun kunnon sellaisen Ring kuvausvalon, jolloin normaali keskustelu blogit on mukavampi kuvata ja ei tarvitse käyttää vähän kellertävää valoa. Toinen tavoite on Kalansilmä objektiivi, jota havittelen. Kunhan saan siihen rahaa kerättyä.

Mutta hei siinä taisi olla tämän kerran postaus. Toivttavasti oikeasti saitte jotakin hyödyllistä tästä irti.  Mistäs sitä tietää jos teen lisää jotakin tälläisiä. Onko teillä muuten toiveita tulevalle vuodelle, eli millaisia postauksia haluaisitte nähdä minun blogissani ensi vuonna? Heitäthän edes jotain tohon alas.  Thanks

Pauski

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja paljon asiaa tuli luettua. :)

  VastaaPoista
 2. hyvä että seliti että ilman alipäästösuodatinta kamera on tosi tarkka jne koska sitä ennen olin ihan ulapalla että mikä se on ja mitä se tekee xDD
  Uskon että se että kameralla voi niitä stiil-kuvia ottaa ja näytön hyvä kääntyminen on tosi käytännöllisiä ja ne itselläni olisivat varmaan lemppariominaisuudet kamerassa. Myös se et sillä saa tarkkoja kuvia myös pimeässä on aina plussaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun valotit hieman asiaa kamerastasi ja objektiiveistasi ja musta noi objektiivikuvat oli todella havainnollistavia et mitä kaikkee niil voi ainakin etäisyyksien suhteen tehdä x))

  VastaaPoista

Mitäs diggasit? :)